Избор на јазик

Македонски (Macedonia)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)

Случајна Слика

АНКЕТА

Дали ви се допаѓа нашиот web site?
 

1001 НОЌ - Агенција за Ориентален Танц. Belly Dance Agency 1001 NIGHT. 1001 NETё - Agjencioni pёr tanc oriental.
ЗА НАС PDF Печати Е-пошта

Касино ФламингоАгенцијата „1001 НОЌпостои од 2009-та година и се занимава исклучиво со организација и изведба на настапи од ориентален танц. Танцот се изведува од професионални ориентални танчерки од Македонија, за публиката познати како Жадиња.

 

ЗА НАСТАПОТ:
Танчерките настапуваат во професионални ориентални костими, со фереџиња, а за специјални прилики се користат и разни реквизити, како: крила, ладала, свеќници и сл. чија примена побарува одредени просторни и други предуслови.


Настапите ги организира стручен менаџерски тим со долгогодишно искуство, кој го подготвува тимот за реализација и го комплетира целокупниот аранжман на настапот, со подготовка и избор на кореографии, соодветна музичка компилација, комбинација на бои, костими, и сл. согласно поводот и просторот за изведба.

Агенцијата е специјализирана за сценски настапи, за кои се подготвуваат разни уметнички кореографии, со две, три и повеќе танчерки, од кои најмалку една се изведува на почетокот на секој настап, а доколку настапот побарува повеќе кореографии, програмата се подготвува дополнително. 

 

ЕТИКА НА РАБОТА:
За време на настапот танчерките играат на еквидистанца од гостите, со тенденција секој гостин да биде удостоен со танцот. Танчерките не контактираат со гостите, забрането е допирање на танчерките, а по завршување на настапот го напуштаат подиумот и си одат. За време на настапите танчерките секогаш се придружувани од човек, задолжен за обезбедување на предусловите за изведување на настапот и комуникација со присутните.

 

ПОВОД:
Ориенталниот танц се изведува по повод веселби и настани од најразличен карактер, како: свадби, родендени, крштевки, момачки и девојачки вечери, банкети, сунети, куќни слави, дипломски и матурски вечери, пензионирање, новогодишни и предновогодишни прослави, деловни ручеци и вечери, промоции, коктели по повод семинари, конгреси, симпозиуми, јубилеи, годишнини, собири на дипломатско-конзуларни претставништва, премиери на филмови, најразлични естрадни настапи, како избор на Мис, концерти, телевизиски емисии, реклами, спотови, сцени од филмови и сл., па сѐ до обични седенки, каде постои желба на гостите за добро расположение.

 

КАДЕ СЕ НАСТАПУВА:
Настапите се изведуваат на разни места во Македонија и надвор од неа, зависно од поводот, како на пример: ресторани, хотели, казина, кафулиња, дискотеки, плажи, телевизиски студија, службени простории на фирми, аеродром, воени бази, и сл. па сѐ до дворови на приватни куќи, викендици, станови, доколку поводот и просторот ги задоволува потребните предуслови за настапот.